Λάγιου Ευαγγελία
ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ με MASTER ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΙΝΟΥ, ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΠΟΥΔΕΣ
2013 : Αποφοίτηση από το 8ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου με Γ.Μ.Ο. απόλυσης Γ’ τάξης ‘Λίαν Καλώς'.
2014- 2019: Τμήμα : Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, της Σχολής : Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Ολοκλήρωσα την πτυχιακή μου εργασία στις 25/07/2019, με τίτλο ‘Έμμετρη Κατανάλωση του οίνου ως στοιχείο μεσογειακής διατροφής και η επίδραση της σύστασης του οίνου στην υγεία’, η οποία έλαβε βαθμό άριστα (10).
Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στις 26/07/2019 με βαθμό ‘Λίαν Καλώς’ (7.22).
2019-2022 : Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, της Σχολής : Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Ολοκλήρωσα την μεταπτυχιακή μου εργασία στις 29/07/2022 , με τίτλο ‘Σύγκριση μεθόδων εκτίμησης της αντιοξειδωτικής ικανότητας των οίνων’, η οποία έλαβε βαθμό άριστα (9).
Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στις 05/09/2022 με βαθμό λίαν καλώς.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Αγγλικά : Certificate of Proficiency in English , 11 Δεκεμβρίου 2016,
Lower Certificate of Competency in English C1, 11 Δεκεμβρίου 2010.
Γερμανικά : GOETHE-ZΕRTIFICAT DEUTSCH B1, 31/5/2008
ΕΡΓΑΣΙΑ
- Εκπόνηση της καμπάνιας ‘Wine in moderation- Λελογισμένη κατανάλωση του οίνου’ της εταιρίας Ε.Δ.Ο.Α.Ο, η οποία έλαβε χώρα στην έκθεση Οινόραμα στο Ζάππειο κατά το χρονικό διάστημα 11, 12 και 13 Μαρτίου 2016.
- Έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Οινοποιείο και Χημείο Γκίκα, στα Σπάτα της Αττικής, κατά την χρονική περίοδο 25/9/2017- 25/3/2018.
- Εργάζομαι από τον Νοέμβριο του 2019 – Ιούλιος 2024 ως υπάλληλος γραφείου και σύμβουλος υγείας (σχετικά με τον οίνο) σε ιατρείο το οποίο εδρεύει στους Αμπελοκήπους Αθηνών επί της οδού Λουκά Μπέλλου 20.
- Εργασία στον τομέα του οινοτουρισμού στο οινοποιείο Κωνσταντάκης στην Μήλο, από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2024.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- Συμμετείχα στην ημερίδα με τίτλο ‘Απόλαυση με μέτρο’, 29 Μαϊου 2014, στο συνεδριακό κέντρο της Πανεπιστημιούπολης 1, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
- Συμμετείχα στην επιστημονική εκδήλωση με τίτλο ‘Σύγχρονα θέματα ανάλυσης τροφίμων και ποτών’ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ‘ Επιστήμης οίνου και ζύθου/ Μaster of science in wine and beer science’ του τμήματος οινολογίας και τεχνολογίας τροφίμων’ και ‘Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων ‘ /Master of science in food science and technology του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων. Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Μαϊου, στη σχολή Επιστημών τροφίμων, του τμήματος επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών.
- Συμμετείχα στην ημερίδα με τίτλο, ‘’Επαγγέλματα Τεχνολόγου Τροφίμων και Οινολόγου : Προτάσεις Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ‘’, στις 4 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης 1, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
- Συμμετείχα στην εσπερίδα ‘’Βιολειτουργικά Τρόφιμα, Πρόσθετα και Συμπληρώματα Διατροφής ‘’, 02/05/18 στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης 1 του ΠΑ.Δ.Α. και ώρα 18.30.
- Συμμετείχα ως ομιλήτρια στην διάλεξη ‘’Η έμμετρη κατανάλωση και η σύσταση του οίνου καθώς και οι επιδράσεις του στην ανθρώπινη υγεία’’ στις 30 Μαρτίου 2019 , η οποία έλαβε χώρα στο 6ο κοινό Ρευματολογικό και Ορθοπεδικό συνέδριο στην Αίγλη Ζαππείου.
- Συμμετείχα ως ομιλήτρια στην διάλεξη ‘’Η σύσταση του οίνου και η ευεργετική του επίδραση στην υγεία’’, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12/5/2022 και έλαβε χώρα στο 7ο κοινό Ρευματολογικό και Ορθοπεδικό συνέδριο στο Royal Olympic Hotel.
Λοιπές δεξιότητες :
- Χρήση Η/Υ και των λογισμικών Windows 10 Home Vista και iOS.
- Ενδιαφέροντα: κιθάρα και κολύμβηση.
- Κάτοχος διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου β’ κατηγορίας.